preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

SVEČANO OTVORENJE OBNOVLJENE PODRUČNE ŠKOLE GROBNIK I PODRUŽNICE DJEČJEG VRTIĆA "ČAVLIĆ"

 

U petak, 10. svibnja 2013., s početkom u 19,00 sati, svečano je otvorena obnovljena zgrada PŠ Grobnik i podružnice dječjeg vrtića „Čavlić“.

  

Presijecanjem vrpce od strane učenika PŠ Grobnik i polaznika DV „Čavlić“, a u nazočnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića i ministra finacija, Slavka Linića te obnašatelja dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoja Vujića, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, Jasne Blažević i načelnika Općine Čavle, Željka Lambaše, ravnateljica, djelatnika i roditelja OŠ Čavle i DV „Čavlić“ te brojnih gostiju i mještana, a ponajprije učenika OŠ Čavle i polaznika DV „Čavlić“, svečano je otvorena obnovljena zgrada PŠ Grobnik i podružnica DV „Čavlić“.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, obratio se nazočnima naglasivši važnost poučavanja i ulaganja u obrazovanje:

 „Volim doći u grobnički kraj jer sam u Podhumu proveo prve godine svoga djetinjstva, pa se uvijek rado vraćam, posebice kada je ovako svečan i veseo ugođaj. Upućujem čestitke  načelniku Općine Čavle, Željku Lambaši, jer je prepoznao da je za uspješnost i razvoj bitno obrazovanje. Naš život je najveći dar koji su dobili, pa trebamo znati da je kvaliteta života neizmjerno važna, a obrazovanje je ključ života. Kakvo će danas-sutra biti Sveučilište ovisi već o tome da li su djeca krenula u vrtić. Svaka kuna uložena u predškolski odgoj ključna je za obrazovanje, zbog toga je kvalitetan vrtić veoma važan. Djeco, znanje je moć, puno učite da budete moćni, a vi roditelji, ako vas vaša djeca ponekad ne slušaju, nemojte nikada prestati slušati vi njih, jer njihove su glavice plamen koji trebamo rasplamsati…“ rekao je ministar darujući ravnateljicama OŠ Čavle i DV „Čavlić“, Tanji Stanković i Josipi Hlača, laptop i LCD projektor.

Nazočnima se obratio i obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana, Vidoje Vujić, koji je kazao da se, kada je obišao novoobnovljenu zgradu, poželio vratiti u prvi razred i ponovo sjesti u školske klupe, istaknuvši da je zajedničkim snagama sve moguće pa i ovako kvalitetno uređen objekt koji posebno veseli one kojima je i namijenjen – polaznicima podružnice DV „Čavlić“ i PŠ Grobnik.

Načelnik Općine Čavle, Željko Lambaša, zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji projekta obnove zgrade. Naime, troškove obnove zgrade u ukupnom iznosu preko milijun kuna financirala je Općina Čavle te Primorsko-goranska županija sa 400.000,00 kn. Dodatnih 131.000,00 kn uloženo je u opremanje PŠ Grobnik i podružnice DV „Čavlić“.

Svečanost otvaranja obnovljenog objekta uveličala je klapa Grobnik, polaznici DV „Čavlić“, učenici PŠ Grobnik i Matične škole Čavle te plesna grupa Tancurice.

  

  

Nakon svečanog programa i presijecanja vrpce te obilaska novouređenih prostorija PŠ Grobnik i podružnice DV „Čavlić“, zajedničko druženje nastavljeno je na prigodnom domjenku u prostorima Kaštela.

  

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni izgledom naše novoobnovljene zgrade PŠ Grobnik, jer kako je rekla ravnateljica OŠ Čavle, Tanja Stanković:„Vizija naše škole je biti ustanova prepoznatljiva po predanosti, ugodnom i poticajnom radnom ozračju…Danas i ovdje, ta je vizija ostvarena te u ime učenika, roditelja, suradnika i u svoje osobno ime zahvaljujem svima koji su doprinijeli ostvarenju naše vizije i svojim dolaskom uveličali današnju svečanost…“.

Cijenjenim gostima učenici su uručili prigodne poklone –  Grobničku slikovnicu, školski list Malin te radove učenika koji su izrađeni na radionici keramike i Male škole aromaterapije.

Za program OŠ Čavle pobrinuli su se učitelji: Dolores Maršanić, Vedran Gergorić te učiteljice PŠ Grobnik, Sanja Sveško Šafar i Tanja Šojat.

Dio iz programa OŠ Čavle:

„…Da j` naša školica na vrhu brda fanj stara, veli nan i leto prvega opiranja,  1851. Fanj je let pasalo, prominilo se j` fanj gneracij đakih kih je on put bilo više leh danas.  Minjala  su se dica, učiteji i učitejice. Majke i nonići čekali su svoji vnuki, smelo se j`  i plakalo, igralo se j` i veselilo pred vratih škole, prohajala  su proleća, leta, jeseni i zime. Zmjenjivale su se generacije mještanih ovega slikovitog dela Grobnišćine. Bila j`  to škola …moje none, moje matere, mojga oca, mojga brata… Si su šli va tu školu. Simi j` ta škola bila draga. I vavik su se z istun tugun napuštale drage učionice, prve učitejice, on najlipji miris ditinjstva, zvon crikve, hlad starega kostanja…“

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 216228
Ovaj mjesec: 1717
Ovaj tjedan: 4
Danas: 4

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju