preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

CRVENI KRIŽ: ZDRAVSTVENO-EDUKATIVNI PROGRAM ZA POLAZNIKE DV ČAVLIĆ I OŠ ČAVLE

          U četvrtak, 22. svibnja 2014., na školskom igralištu Jama, za polaznike DV Čavlić i učenike OŠ Čavle održane su edukativne radionice Crvenog križa. Mališani i učenici su sa zanimanjem pratili predavanje i bili vrlo aktivni u praktičnom djelu radionica Bolnica za medvjediće, Osobna higijena, Djeca pomažu djeci, Laička prva pomoć, Prva pomoć i reanimacija, Klub 25, Dan i noć, Kodovi sigurnosti na vodi i Prevencija trgovanja ljudima.

Radionice su održane uz pomoć petnaestak volontera i uz nazočnost ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa, Marije Vičić i voditeljice zdravstvenog odgoja pri Crvenom križu Draženke Budimir. Troškove izvođenja radionica financirala je Općina Čavle.


DVORANA MLADOSTI NA TRSATU, 12. OŽUJKA 2016.

40. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOGA CRVENOG KRIŽA

OŠ Čavle: izvrsno drugo mjesto

      Ekipa OŠ Čavle u sastavu Nika Adžić i Lara Haramija, 7.c, Nika Butković i Anja Juričić, 7.b, Marina Čunko, 8.c  sa učiteljicama  Anom Novotny i Martom  Zoretić  bila je vrlo uspješna o čemu najbolje govori  izvrsno drugo mjesto i osvojeni pehar. Natjecanje je obuhvaćalo teorijski i praktičnio dio. Naše su učenice pokazale odlično znanje, ali i vještinu primjene naučenog  u praksi. 


PRIGODNO OBILJEŽAVANJE TJEDNA CRVENOG KRIŽA

        Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i ove godine je tradicionalno obilježilo Tjedan Crvenog križa od 8. do 15. svibnja. Jedna od aktivnosti je i podjela nagrada učenicima za najuspješnije likovne i literarne radove, koja se održala 11.5.2016. godine u Domu Crvenog križa.

         Leonardu Markoviću, učeniku 4.c razreda, uručena je nagrada za likovni rad kojim se prijavio na natječaj. Sa svojom razrednicom Alenkom Žagar Pančić prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada i proslavi 135. godišnjice postojanja Crvenog križa Rijeka.


PRIJEM PRVAŠIĆA U PODMLADAK CRVENOG KRIŽA

Dvorana mladosti, 20. svibanj 2016.

    Naši prvašići na svečanom prijemu u Podmladak Crvenog križa i u obilasku znamenitosti Trsata:


14. – 21. rujan: TJEDAN BORBE PROTIV TBC-a

           Povodom Tjedna borbe protiv TBC.a, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organiziralo je za učenike osmih razreda naše škole predavanje na temu TBC-a i AIDS-a. Predavanje je održano 26. rujna 2016. u učionici 111.


 

 


42. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U subotu, 10. ožujka 2018., održalo se 42. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem je sudjelovala ekipa učenica naše škole, Anđelčići, u sastavu: Petra Mavrinac 8.a, vođa ekipe, Melanie Božić 8.a, zamjenik vođe te Ramona Zoretić 8.a, Monika Marčelja, 8.a, Nina Jugović 7.c i Elena Broznić 7.c, članice. Natjecanje se održalo u Dvorani mladosti na Trsatu.

Ekipa s mentoricom              Otvaranje natjecanja

Na natjecanju se provjerava teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći.

Pripreme za natjecanje

Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Naše su učenice zahvaljujući velikom trudu i opsežnim pripremama na kojima su sudjelovali i drugi učenici koji su se uključili u izvannastavnu aktivnost Crvenog križa, zasluženo osvojile 1. mjesto u kategoriji podmlatka Hrvatskog Crvenog križa. Sada se pripremaju za drugu razinu natjecanja, Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa,  koje će se održati 14. travnja 2018. u Rijeci.

 Marta Zoretić, voditeljica Crvenog križa


PRVO MJESTO NA MEĐUŽUPANIJSKOJ RAZINI NATJECANJA MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Srednja talijanska škola u Rijeci, 14.4.2018.

            Nakon osvojenog prvog mjesta na županijskoj razini natjecanja, ekipa OŠ Čavle osvojila je i prvo mjesto na međužupanijskoj razini natjecanja koje je održano 14.4.2018. i time izborila pravo sudjelovanja na državnoj razini natjecanja koje će se održati u Vinkovcima, 12.5.2018.

Sastav ekipe: Petra Mavrinac, Melanie Božić, Ramona Zoretić, Monika Marčelja, 8.a razred; Elena Broznić i Nina Jugović, 7.c razred

Mentor: Marta Zoretić sa suradnicom, učiteljicom TZK-e Bojanom Kukec

Čestitamo i želimo puno uspjeha u završnici natjecanja!


 

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju