preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

Upis u 1. razred

RASPORED UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA ZA UPIS U 1. RAZRED OŠ ČAVLE

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djece  provodit će se u periodu od 28. ožujka 2017. godine do 25.travnja 2017. godine.

 • Ispitivanje zrelosti djece za školu provodit će psihologinja Ankica Banduka prema sljedećem rasporedu:

 • Sistematski pregled obavit će liječnica Zagorka Korolija Ćuić u ordinaciji za školsku medicinu, Studentska 1, Rijeka  (tel: 335-028) i to parnim danima ujutro od 8,00 do 11,00, a neparnim danima popodne od 14,00 do 17,00 sati.PREDBILJEŽBE ZA UPIS U PRVI RAZRED U OSNOVNU ŠKOLU ČAVLE

ZA 2017./ 2018. ŠKOLSKU GODINU

 

23. – 27. siječnja 2017. godine

 • predbilježbe za upis djeteta u osnovnu školu djece rođene 1. travnja 2010. do 31.ožujka 2011.
 • predbilježbe će se obavljati u prostoru OŠ Čavle prema slijedećem rasporedu:

ponedjeljak, 23.1.             od 8,00 – 14,00 sati

 utorak, 24.1.                    od 13,00 – 18,30 sati

srijeda, 25.1.                   od 8,00 – 14,00 sati

četvrtak, 26.1                   od 13,00 – 18,30 sati

petak, 27.1.                     od 8,00 – 14,00 sati

 • roditelji/staratelji na predbilježbama daju na uvid svoju osobnu iskaznicu 

INFORMACIJE VEZANE UZ UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

 

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva ("Narodne novine" broj 67/2014.) djeca rođena od 01. travnja 2010. do 31. ožujka 2011. godine obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.

Prijave djeteta za upis provodit će se od 23. do 27. siječnja 2017. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta. Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Iznimno od navedenog roka, djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja tekuće godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkoga stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj odnosno skrbnik/ca je dužan do 30. svibnja tekuće godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, koje će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Roditelj odnosno skrbnik/ca može upisati dijete u školu kojoj ne pripada po upisnom području ako to ne izaziva povećanje broja razrednih odjela, odnosno ako upisuje dijete u školu koja izvodi alternativne, međunarodne te programe na jeziku i pismu nacionalnih manjina, ili se upisuje u školu kojoj je osnivač druga pravna ili fizička osoba. Upisom djece iz drugih upisnih područja ne smije se narušiti optimalan ustroj rada škole i ne smije se onemogućiti  upis obveznicima koji pripadaju upisnom području škole.

Roditelj odnosno skrbnik/ca može Uredu podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole rođenog od 01. travnja 2011. do 31.prosinca 2011. godine radi utvrđivanja mogućnosti prijevremenog upisa u I. razred osnovne škole. („Obrazac –zahtjev“).Zahtjev se podnosi najkasnije do 31. ožujka 2017. godine. Roditelj odnosno skrbnik/ca može Uredu podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u I. razred osnovne škole.(„Obrazac – zahtjev“).

Sve dodatne informacije možete potražiti u osnovnoj školi prema upisnom području ili kod nadležnog školskog liječnika u zdravstvenoj ustanovi ("školskom dispanzeru“).

 

PRIJEVREMENI UPIS DJETETA U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Roditelj odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2011. godine do 31. prosinca 2011. godine može najkasnije do 31. ožujka 2017. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u I. razred osnovne škole pismenim putem ili osobno Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Rijeka, Riva 10, ili Ispostavama Ureda državne u Primorsko-goranskoj županiji prema mjestu stanovanja.

Uz obrazloženi zahtjev roditelj/staratelj prilaže:

 • presliku rodnog lista djeteta
 • presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta
 • mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program.

Ured državne uprave donosi rješenje o prijevremenom upisu u prvi razred osnovne škole za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta Ureda.

Po primitku rješenja kojim se odobrava prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole roditelj odnosno skrbnik/ca upisuje dijete u školu prema upisnom području prema istim uvjetima kao i školski obveznici.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Za sve informacije možete se obratiti putem telefona 354-448 ili 354-452 ili putem e-mail-a meri.varga@udu-pgz.hr ili antonia.bakic@udu-pgz.hr. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku www.udu-pgz.hr - Obavijesti

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OBVEZE UPISA  U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Roditelj odnosno skrbnik/ca djeteta može podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u I. razred osnovne škole. Roditelj odnosno skrbnik/ca djeteta kojemu je zdravlje teško oštećeno ili sa višestrukim teškoćama u razvoju odnosno koji je po posebnim propisima stekao pravo na status roditelja njegovatelja ili je dijete, s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan vlastite obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u okviru kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći može podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u I. razred osnovne škole.

Zahtjev se podnosi pismenim putem ili osobno Uredu državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, Rijeka, Riva 10, ili Ispostavama Ureda državne u primorsko-goranskoj županiji prema mjestu prebivališta odnosno boravišta.

Uz zahtjev roditelj prilaže:

 • presliku rodnog lista djeteta,
 • presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrde o promjeni mjesta prebivališta odnosno boravišta,
 • medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja,
 • rješenje o stjecanju prava na status roditelja njegovatelja, pravo na skrb u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u sklopu kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći.

Ured donosi rješenje o privremenom oslobađanju od obveze upisa u prvi razred osnovne škole na temelju prijedloga stručnog povjerenstva Ureda na razdoblje od jedne školske godine ili dulje, sukladno nalazu i mišljenju jedinstvenog tijela vještačenja.

Prijave djeteta za upis provodit će se od 23. do 27. siječnja 2017. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja tekuće godine.

Djeca s već utvrđenim teškoćama u razvoju trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred osnovne škole u vremenu od 01. veljače do 15. travnja 2017. kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora.

Za sve informacije možete se obratiti putem telefona 354-448 ili 354-452 ili putem e-mail-a meri.varga@udu-pgz.hr ili antonia.bakic@udu-pgz.hr. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na linku www.udu-pgz.hr - Obavijesti

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju