preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

Aktivnosti mladih tehničara

DAN TEHNIČKE KULTURE NA KORZU, 12. RUJAN 2018.

U srijedu, 12. rujna, održan je Dan tehničke kulture – Festival tehničke kulture, u organizaciji Zajednice tehničke kulture. Šestu godinu zaredom. Sudjelovale su mnoge udruge članice, osnovne i srednje škole predstavljajući svoje raznovrsno stvaralaštvo u velikom šatoru postavljenom na riječkom Korzu.

Bilo je tu modelarskih i maketarskih aktivnosti, zrakoplovstva, elektronike, astronomije, robotike, foto-kino-video tehnike, radio tehnike, dronova, 3-D printera…

Učenici naše škole svake godine predstavljaju aktivnosti robotike.


Učenici OŠ Čavle

Ove godine, osim uvijek atraktivne Robotrke na prstenac, moderne inačice viteške igre Trka na prstenac, demonstrirali smo i robota pauka, hexapod-a.

Hexapod robot je robot sa šest nogu. Dugo smo ga slagali u školi i uvijek je nedostajala neka finesa da on slobodno i hrabro prohoda. Na slaganju konstrukcije u školi strpljivo je radio Antonio Haramija, no na rješavanju nijansi i pisanju programa  ustrajao je Leo Medenčić. Naposlijetku je to i demonstrirao prolaznicima, hodom hexapoda na riječkom Korzu.


Demonstracija pauka

Robot je konstrukcija slagaljki Fischertechnik kao i naša ručno vođena kolica koja za svoje kretanje nisu trebala program nego samo ispravno spojene kontakte tipkala, motora i baterije.

 
Demonstracija robota

Ostvarili smo cilj manifestacije, svoja znanja prenosimo i širimo, ali i primamo nove informacije. Tako su učenici OŠ Pećine, OŠ Kostrena vozili Robotrku na prstenac,  a s učenicima Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka i Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka razmjenili smo svoja znanja. Srednjoškolci su isprobali naše robote, a nama se osim 3-D printera zgodan učinio njihov dron, bespilotna letjelica sa kamerom.


Suradnja sa srednjom elektro

U nošenju i postavljanju staza i robotičke opreme, demonstraciji vožnje robotskih kolica, , razgovoru i upućivanju znatiželjnika iskazali su se Leo Medenčić 8.b , Antonio Haramija 7.b, Izidor Tuhtan 7.c, David Petz , Dino Dujmić 7.b, Luka Štimac 8.b.


Vrijedni učenici OŠ Čavle

Naš rad učinio se zgodan i medijima te smo dali intervju za Kanal Ri.

 

Mira Reljac, učiteljica TK-e


Projekt Budi ++ 

U sklopu projekta Budi++ kojeg provodi Centar tehničke kulture Rijeka u Osnovnoj školi Čavle održana je pokazna radionica.

 Voditelj radionice Loris Rašpolić (koordinator obrazovnih programa CTK Rijeka) i volonteri u CTK Rijeka, Ivana Žužić i Kristijan Vulinović upoznali su učenike od  5. do 8. razreda  s raznim projektima koje su polaznici CTK Rijeka napravili koristeći micro:bit.

Učenici su napravili  nekoliko vježbi koristeći micro:bit i dodatnu opremu (LED diode, RGB LED dioda,...).
Voditelji su učenicima najavili i nadolazeći proljetni kamp „Makersi na Školjiću“ koji će se održati od 3. do 6. travnja 2018. u CTK Rijeka (za vrijeme proljetnih praznika).

Učenici su na radionici pokazali veliko zanimanje za vježbe u kojima su pokazali i dobro predznanje.

​_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Školsko natjecanje mladih tehničara 2018.

 
 

U četvrtak, 1. veljače 2018.g., održano je školsko natjecanje mladih tehničara u našoj školi. Na natjecanju je sudjelovalo  13 učenika od  5. - 8. razreda.
Učenici  su se natjecali u četiri kategorije: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, robotika i automatika.

Natjecanje je bilo podijeljeno u tri faze: rješavanje ispita znanja, praktičan rad učenika u izradi tehničke tvorevine te usmena obrana rada.

Natjecanje je rezultiralo prvacima koji će svojim znanjem i sposobnostima predstaviti našu školu na županijskom natjecanju Mladih tehničara 2. ožujka 2018. godine.

Čestitamo našim prvacima: Eriku Vorkapiću 5.c - kategorija modelarstvo i maketarstvo, Lori Birtić 6.a razred - kategorija graditeljstvo, Luki Štimcu 7.b razred - kategorija robotika, Leonu Babiću 8.c razred - kategorija automatika, a nadamo se pozivu još jednog učenika, a to je Leo Medenčić 7.b razred - kategorija robotika.

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju