preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

S prvim danima rujna živnuo je najviši i najljepši dio Grada Grobnika. Radost, dječja igra i veselje .To je ono što  od jeseni svakodnevno krasi drevni Kaštel  i njegovu okolicu.

Može li biti ljepše?

Sreća je naravno  bila najveća zbog  jedva dočekanog useljenja u nove prostore na katu školske zgrade.

Četrnaest školaraca od prvog do četvrtog razreda i njihove dvije učiteljice od prvog su dana nastave krenuli  s aktivnostima kojih nikada nije manjkalo.

Oni stariji već su prvi dan nastupali za sve prvašiće, a posebno za svoja četiri  na svečanom prijemu u OŠ Čavle. Petar, Leona, Maja i Mario dočekani su širom raširenih ruku. Naravno s osmjehom na licu, kroz pjesmu i ples. Zar bi moglo drugačije?

Jesen je, kako joj to i priliči bila bogata, bogata dječjom aktivnošću i kreativnošću.

Već  10.rujna obilježen je Olimpijski dan. Bijele majice, omiljeni sportovi i sportaši, igre, takmičenja, već ostvareni sportski rezultati, planovi, želje…

U istom tjednu vlč. Friščić pozvao nas je na tradicionalnu zavjetnu misu kako bi obilježili početak školske godine. Još tople jesenske dane iskoristili smo  kako bi obilježili Dječji tjedan i Tjedan kretanja te  preko Visoča prošetali do OŠ Čavle. Nauživali smo se jesenskih mirisa i boja predivne nam Grobinštine.

Bogatstvo jeseni bilo je vidljivo i na našoj izložbi krušnih proizvoda i blagoslovu istih. Oni najbolji osvojili su nagradu i bili primijećeni na izložbi OŠ Čavle. Bravo za Emu!

Naše Anja i Fani  nastupile su revijalnom dijelu Dječjeg festivala Kvarnerić  u Domu kulture  u Čavlima prezentirajući grobnički dijalekt i domaću besedu.

Listopad je također obilovao aktivnostima širokog spektra. Svi zajedno posjetili smo glavni grad naše domovine i njegove  kulturne znamenitosti. Svih je po dobrom starom običaju najviše oduševio ZOO sa svim svojim stanovnicima.

Već dugi niz godina sudjelujemo u programu Grobničkih jeseni. Ove godine smo na radionici u Kaštelu izrađivali veliku palentu krompiricu, a sudjelovali smo i na natječaju Darovani. Sve je rezultiralo prigodnim programom  i izložbom učeničkih radova u Domu kulture u Čavlima. Sredinom listopada opet smo se družili s našim predškolskim susjedima . Svi zajedno bili smo na kampiranju, onom imaginarnom, kroz književno djelo.Posjetila nas je Marta Lončarević i predstavila nam, na sebi svojstven način, slikovnicu Findus na kampiranju.

Baš nam je lijepo od kad imamo društvo djece iz vrtića i njihovih teta. Tu su i teta Milvana koja se brine da nam škola bude uredna i teta Davorka koja se brine za finu marendicu.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige gostovali smo na predstavljanju pjesmarice 4 godišnja doba Ksenije Sobotinčić Štropin.

Na sveopće zadovoljstvo posjetili smo kino te odgledali ekranizirani klasik hrvatske književnosti koji je dio naše školske lektire film Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

Prekrasna suradnja s DV Čavlić nastavila se  kroz gostovanje pjesnikinje Nelke Kralj  koja nas je kroz pjesmu uvela u svoj maštoviti djetinji svijet. Na priredbi u Sokolani najmlađi su nam pokazali svoja recitatorska, dramska  i glazbena umijeća. Bili su baš vrijedni. Čestitamo im!

Učenici četvrtog razreda bili su dio projekta (Za)voli kazalište.Tom prilikom posjetili su HNK Ivana pl.Zajca te pogledali predstavu Šuma Striborova  prema planetarno popularnoj bajci Ivane Brlić Mažuranić.

Zajedno s roditeljima sudjelovali su i  na Večeri matematike u OŠ Čavle te iskazali izuzetno zadovoljstvo  provedenim aktivnostima. Pohvala za Neru i Tonija (i naravno njihove tate).

Od početka školske godine dio smo  svih humanitarnih akcija u kojima sudjeluju učenici OŠ Čavle. Tako pokazujemo svoje veliko srce, široku  ruku pomažući onima koji nas trebaju. Sakupljali smo stari papir  te postigli zavidne rezultate  u usporedbi s puno brojnijim razredima.Potrudili smo se i da naše jabučice stignu do Pučke kuhinje  kako bi  bar jedan dan  obogatile stol njezinim korisnicima. Već tradicionalno dio smo  humanitarnog projekta Škole za Afriku. Organizirali smo svima omiljenu radionicu  izrade ukrasa za humanitarnu prodajnu izložbu. Družili smo se svi zajedno: učenici, roditelji i učiteljice. Hvala roditeljima na suradnji u svim našim aktivnostima i već šaljemo pozivnicu za sve što želimo ostvariti do kraja školske godine.

Tijekom cijelog polugodišta pripremali smo plesnu točku Ljubav za sve s kojom smo nastupili na Humanitarnom božićnom koncertu  u Domu kulture u Čavlima.

Vjerujemo da je naše veliko crveno srce donijelo radost  i ljubav, vjerujemo da je otvorilo i zagrijalo brojna srca. Znamo da tu nećemo stati.

Mi krećemo dalje, u nova znanja, u nova istraživanja, u novi svijet mašte , a Vi budite uz nas. Sigurne smo da slika govori više od riječi. Stoga  u nastavku pogledajte nekoliko sličica.

Učiteljice Tanja i Sanja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221469
Ovaj mjesec: 2167
Ovaj tjedan: 790
Danas: 115

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju