preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

O školskom listu

( školska godina 2015./2016.)

Put do današnjeg Malina nije bio lak. 1999. list su pokrenule učiteljica hrvatskoga jezika i današnja ravnateljica OŠ Čavle sa željom da Malin postane sastavni dio školskoga života. Zahvaljujući učenicima, upornom radu, praćenju stručne literature i  danonoćnom radu, list je opstao. Tijekom svih godina odličan je vodič kroz  projekte, akcije i aktivnosti koje se događaju u školskoj godini. Svake godine list donosi nešto novo, uvode se nove rubrike, a kao poseban prilog  svoje je mjesto u listu našao Kantunić, svojevrsna zbirčica literarnih radova, uglavnom učenika od 1.- 4. razreda.  

Pri odabiru tema polazi se od osobnih interesa te se nastoji tekstovima privući pozornost čitatelja. Da bi list uopće nastao, neizbježna su neprestana dogovaranja i nalaženja uredništva, pomno praćenje svega  što se događa u školi i izvan nje, bilježenje, sastavljanje, prepisivanje , ispravljanje tekstova, opremanje i slično. Od velike količine materijala ponekad je teško izdvojiti ono što je najzanimljivije i privlačno. Uz priloge učenici prilažu fotografije ili likovne radove učenika. Skicira se sadržaj sadržaja, predviđa broj stranica, odlučuje se o formatu, vrsti pisma, veličini osnovnog teksta te oblikovanju naslovnice.

Tema prošlogodišnjeg lista bila je Knjiga- naš prijatelj. Onaj tko samo malo uđe u svijet knjige, shvatit će da je taj svijet poseban i čudesan. Knjiga nas  nikad nije iznevjerila, napustila i ostavila na cjedilu. Nikad nas nije podcijenila, ismijala niti iznevjerila naše osjećaje. Naprotiv, uvijek nam je pomagala i još uvijek pomaže izboriti se s našim problemima, strahovima, razočaranjima i uzaludnim nadama. Što god da se desi, ona je uvijek tu uz nas i za nas, da nas smiri, usreći, oraspoloži, utješi i da nam pruži nadu. Na trenutak zaboravimo tugu i ponovo smo sretni. S nama je naš najbolji prijatelj – knjiga.

Maja Marušić, 8.a

Naslovnica prošlogodišnjeg lista

 

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221469
Ovaj mjesec: 2167
Ovaj tjedan: 790
Danas: 115

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju