preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

PLAN EVAKUACIJE UČENIKA I DJELATNIKA

OSNOVNE ŠKOLE ČAVLE ( matična zgrada)

U SLUČAJU OPASNOSTI

 

I.    PROCJENA OPASNOSTI I DAVANJE NAREDBI

Osoba koja uoči opasnost ili primi poruku o opasnosti po učenike i djelatnike odmah o tome obavještava povjerenicu radnika za zaštitu na radu, ravnateljicu ili prisutnu osobu osposobljenu za poslove zaštite od požara. U odsutnosti povjerenice radnika za zaštitu na radu i ravnateljice, imenovana osoba preuzima poslove povjerenice radnika za zaštitu na radu.

Povjerenica radnika za zaštitu na radu u dogovoru s ravnateljicom procjenjuje neposrednu opasnost po učenike i daje naredbu za evakuaciju učenika. Zadužuje dežurno osoblje da školskim zvonom objavi evakuaciju zvoneći neprekidno tri sekunde - dvije sekunde pauza - ponovo na isti način u trajanju do cca 1 min.

 

II.   PROVOĐENJE EVAKUACIJE

Učitelji uzimaju razredne knjige i nalažu učenicima uzimanje svoje školske torbe i jakne. Disciplinirano, u koloni po dva učenika izlaze prema najbližem izlazu. Planovi najbližih izlaza postavljeni su na glavnim hodnicima i nalaze se u privitku ovog Plana evakuacije

PLAN NAPUŠTANJA ŠKOLSKE ZGRADE:

1. Učionice 001 - 003 u prizemlju zgrade, napuštaju zgradu kroz glavni izlaz i okupljaju se na školskom igralištu.

2. Učionice 004 - 006 u prizemlju zgrade, napuštaju zgradu kroz pomoćni izlaz u prizemlju i okupljaju se na školskom    igralištu.

3. Učionice 010 - 011 i učionica za TK-u u prizemlju zgrade, napuštaju zgradu kroz pomoćni izlaz dvorane i okupljaju se na školskom igralištu.

4. Učionice 101 - 102 na katu zgrade, napuštaju zgradu kroz glavni izlaz i okupljaju se na školskom igralištu.

5. Učionice 103 - 106 na katu zgrade napuštaju zgradu kroz pomoćni izlaz na katu i okupljaju se na školskom igralištu.

6. Učenici koji se nalaze u školskoj sportskoj dvorani iz svlačionice uzimaju odjeću i torbe (ne presvlače se), izlaze na glavni izlaz iz dvorane i okupljaju se na školskom igralištu.

7. Ravnateljica, stručna služba, i administrativno-tehničko osoblje zgradu napuštaju kroz glavni izlaz i okupljaju se na školskom igralištu.

U slučaju proglašenja evakuacije za vrijeme trajanja ODMORA (mali ili veliki odmor) o učenicima vodi brigu učitelj koji treba započeti sat u određenom razredu. Učenici koji se zateknu van zgrade NE ulaze ponovo u zgradu.

 

III.   ZADUŽENJA UČITELJA PRI IZLASKU IZ ZGRADE

1. Na znak opasnosti smireno obavijestiti učenike o nastupanju neposredne opasnosti i potrebi discipliniranog napuštanja zgrade. Nose dnevnik i vode učenike kroz izlaz predviđen planom evakuacije.

2. Primijeniti optimalnu brzinu izlaženja iz učionice i požuriti odlaženje na okupljalište nakon izlaska iz zgrade.

3. Na okupljalištu prozvati učenike i čekati daljnje upute. Pratiti da se neki od učenika ne udalji.

 

IV.   ZADUŽENJA RAVNATELJICE, STRUČNE SLUŽBE, ADMINISTRATIVNO -  TEHNIČKOG  I POMOĆNOG OSOBLJA

1. Ravnateljica nalaže dežurnom osoblju oglašavanje opasnosti, tajniku ili voditeljici računovodstva pozivanje broja 112 (Policijske postaje 192, a ukoliko je potrebno i Vatrogasne postaje 193, Hitne službe 194) te nalaže otvaranje glavnih i pomoćnih izlaza.

2. Psiholog, odnosno dežurni učitelj, uzima razredne knjige iz zbornice i provjerava jesu li svi izašli s I. kata te izlazi kroz glavni izlaz.

3. Dežurni učitelj provjerava izlazak iz prizemnih učionica i izlazi kroz izlaz u dvorani.

4. Knjižničarka vodi učenike iz knjižnice kroz glavni izlaz.

5. Tajnik ili voditeljica računovodstva naziva Policijsku postaju (439 - 640), uzimaju matičnu knjigu škole i izlaze na glavni izlaz.

6. Domar isključuje centralno grijanje i isključuje glavnu sklopku električne energije nakon obavljenih telefonskih poziva.

7. Spremačice  otvaraju  izlazna vrata u dvorani.

U slučaju dojave o opasnosti u poslijepodnevnim satima dežurni učitelj obavještava ravnateljicu i povjerenika radnika zaštite na radu te po nalogu povjerenice radnika za zaštitu na radu ili ravnateljice naziva 112 Policijsku postaju.

Dežurni učitelj s ostalim učiteljima organizira evakuaciju prema prethodnom rasporedu.  

 

Ravnateljica škole organizirat će PRAKTIČNE VJEŽBE EVAKUACIJE prema postojećem planu evakuacije i spašavanja u slučaju iznenadnog događaja.

Sukladno Pravilniku o zaštiti na radu u OŠ Čavle, ravnateljica je dužna upoznati sve djelatnike sa planom evakuacije i spašavanja u slučaju iznenadnog događaja. Na osnovi tog plana provodit će se praktične vježbe evakuacije, najmanje jednom u dvije godine (početkom školske godine), kako bi se učenici upoznali s načinom i provedbom brzog napuštanja zgrade u slučaju neposredne opasnosti.

 

 

Povjerenik radnika za zaštitu na radu: 

Gordana Manojlović

 Ravnateljica: 

Tanja Stanković


      

  


 

OŠ ČAVLE, DVD ČAVLE I DVD JELENJE: VJEŽBA EVAKUACIJE U SLUČAJU OPASNOSTI

U petak, 27. rujna 2013., učenici i djelatnici OŠ Čavle proveli su vježbuevakuacije i spašavanja u slučaju opasnosti. Vježbu su vodili DVD Čavle i DVD Jelenje, uz nazočnost Zapovjednika Hrvatske vatrogasne postrojbe, gosp. Slavka Tucakovića i tajnika Vatrogasne zajednice PGŽ-e, gosp. Nikola Tramontane. Nakon provedene vježbe učenici su imali priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu što je oduševilo mnoge učenike. Vježba je provedena učinkovito, na zadovoljstvo svih učesnika vježbe . 

      

 

 

 

U organizaciji Vatrogasne zajednice PGŽ-e, DVD Čavle i DVD Jelenje, za sve učenike i djelatnike OŠ Čavle je u petak, 13. svibnja 2011., održano predavanje, a u četvrtak, 19. svibnja 2011., vježba evakuacije u slučaju opasnosti.


 

Povjerenica zaštite na radu: Gordana Manojlović

 

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221469
Ovaj mjesec: 2167
Ovaj tjedan: 790
Danas: 108

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju