preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

Preventivni projekt „Zdrav za 5!“

Temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske, a uz preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje, na području naše županije započela je provedba projekta „Zdrav za pet!“ s ciljem  prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod učenika.

          Projekt se sastoji od slijedećih komponenti:

  1. Prevencija ovisnosti (ovisnost i zlouporaba alkohola, ovisnost i zlouporaba droga, ovisnosti o igrama na sreću)
  2. Zaštita okoliša i prirode

          Projekt Zdrav za 5! se temelji na projektu Policijske uprave PGŽ-e i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e pod nazivom Promocija sigurnosti i javnozdravstvene samosvijesti-SAM u koji je naša škola bila uključena i prošle školske godine.

          Interaktivni program u trajanju od jednog školskog sata pod nazivom „Bolest ovisnosti, rizici te zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola“ održat će predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e za učenike 8.a,b,c naše škole, dok će policijski službenici za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske održati jedan školski sat na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“. Također će učenici osmih razreda biti uključeni u izvannastavne aktivnosti na temu „Čist okoliš zdrava budućnost“.

          Prije i poslije provedbe projekta anketnim ispitivanjem prikupit  će se podaci o stavovima i rizičnim ponašanjima učenika u svrhu evaluacije projekta.


2013.

          OŠ Čavle je jedna od nekoliko škola u našoj županiji u kojoj je započela provedba podkomponente prve komponenete projekta, Ovisnost i zlouporaba alkohola, namijenjena učenicima osmih razreda, te je u  četvrtak, 17. siječnja 2013., u svakom od tri osma razreda održano interaktivno predavanje na temu Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola. Predavanju je prethodila anketa za učenike, a predavanje su održale Silvana Šimunić, dipl. soc. radnik i voditeljica Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske te Nataša Milić Katalinić, prof. psihologije i djelatnica u Odjelu za prevenciju. Za desetak dana, predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-e održat će za učenike osmih razreda interaktivni program u trajanju od jednog školskog sata pod nazivom Bolest ovisnosti, rizici te zdravstveni aspekti zlouporabe alkohola.

 


2014.

           28. studenog 2014. godine je policijska službenica Odjela za prevenciju Policijske uprave primorsko-goranske kroz predavanje i edukativne radionicepodsjetila učenike na oblike rizičnog ponašanja te ih potakla na izgradnju pozitivnih stavova.Tijekom prosinca, školska psihologinja je provela drugi dio programa. Tijekom jednog školskog sata učenici su rješavali i komentirali probleme ovisnosti putem kviza Alkohol i mladi.


 2015.

Prevencija ovisnosti

       Interaktivno  predavanja o prevenciji ovisnosti, namijenjeno učenicima 8. razreda, održao je policijski djelatnik Dario Tonković, 26. studenoga 2015.

Učenici su upoznati s utjecajem alkohola i droga na zdravlje i izgled pojedinca, rizičnim  ponašanja maloljetnika pod utjecajem opojnih sredstava te  sankcijama koje slijede ukoliko prekrše Zakon.  Policijski djelatnik je uz pomoć „pijanih naočala“ pokazao učenicima kako alkohol utječe na osjetilo vida i orjentaciju u prostoru.


 2017.

OŠ Čavle, 11.10.2017.

              Program Zdrav za pet provodi se na nacionalnoj razini, a radi se o preventivnom programu kojim se u formi predavanja i radionica nastoji  prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih. Program je namijenjen učenicima osmih razreda osnovne škole te učenicima prvog i drugog razreda srednje škole.

U realizaciji programa sudjeluju Policijska uprava primorsko - goranska i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije.

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221469
Ovaj mjesec: 2167
Ovaj tjedan: 790
Danas: 115

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju