preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

OŠ ČAVLE: ZAJEDNO PROTIV NASILJA

24.2.2016. - DAN RUŽIČASTIH MAJICA

            Na današnji dan, 24. veljače 2016. godine, naša je škola postala ružičasti svijet u kojem se nasilje ne tolerira. Po drugi put se u Hrvatskoj obilježava Dan ružičastih majica, a cilj je programa spriječiti vršnjačko nasilje. Djeca su najvitalniji dio našeg društva i potrebno je podizati svijest o problemima koji se nerijetko razviju među vršnjacima, a jedan od njih je zlostavljanje koje se može očitovati na razne načine. Bilo koji oblik verbalnog (ruganje, ponižavanje, zlobno komentiranje ili naređivanje) ili neverbalnog (čupanje, udaranje ili naguravanje) zlostavljanja  među vršnjacima smatra se nasiljem i nije prihvatljivo ponašanje.

            Kao što je navedeno, ovogodišnji se Dan ružičastih majica obilježava po drugi put u Hrvatskoj, a svake se godine obilježava posljednje srijede u veljači. Program je osnovao Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) nakon što se ideja razvila u drugim zemljama. Naime, potreba za ovim programom je nastala zbog učestalog nasilja u školama diljem svijeta, a prvi koji su krenuli stati tome na kraj su učenici jedne škole u Kanadi. Prvi dan školske godine 2007./2008. u školu je došao učenik koji je taj dan odlučio odjenuti  ružičastu majicu. Drugi su ga učenici vrijeđali samo iz toga razloga što im se nije svidjelo da on ima majicu koja je ružičaste boje. Ostatak učenika koji nije stao na stranu zlostavljača, u znak potpore su idući dan odjenuli ružičaste majice. Upravo je ta skupina učenika svojim činom motivirala druge učenike i djelatnike škola diljem svijeta da se uključe u program čiji je zadatak spriječiti razvoj bilo kakvog oblika nasilja među učenicima.

           Naši su učenici svoju kreativnost pokazali tako što je svaki razred sam odabrao na koji će način obilježiti današnji dan. Učenici 5. – 8. razreda pripremili su za učenike 1. – 4. razreda poruke o nenasilju, toleranciji i vrijednosti prijateljstva, a učenici 7.b razreda su napravili slagalicu koja je skrivala rješenje Stop nasilju nad djecom. I učenici 1. - 4. razreda bili su vrlo kreativni u izradi plakata i pisanju poruka  koje su podsjetnik kako bismo se trebali ponašati. Izdvojili smo nekoliko poruka učenika 2.a, b i c razreda:

Nema ničega velikoga u tome što činiš druge malima.

Prijateljstvo je krhko poput latica ruže, za oslonac u životu prijatelji služe.

Ružne riječi jako bole. Poštujmo jedni druge!

Želim da svijet bude pun ljubavi, bez nasilja.

Nasilje je grubo i nikad nije rješenje.

          Dan ružičastih majica ujedinio je našu školu jer smo se jednoglasno složili da u školi nećemo tolerirati niti jedan oblik nasilja, a fotografije su dokaz kako ružičaste majice stoje svima i da smo u ovoj borbi svi jednako odlučni!

Ravnateljica

Natpis na ulazu u školu


DAN RUŽIČASTIH MAJICA U OŠ ČAVLE 2017.

OŠ Čavle, 22.2.2017.

Prigodnim porukama, plakatima i ružičastim majicama te drugim odjevnim detaljima ružičaste boje obilježili smo Dan ružičastih majica.

Još jednom smo se podsjetili kako se svađom, sukobom i nasiljem ništa ne rješava i da lijepa riječ otvara sva vrata.

Na ulazu u školu natpis je koji nas svakodnevno podsjeća da je naša škola MJESTO NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE.

Nagradili smo i razrede koji su bili najkreativniji i najaktivniji u obilježavanju Dana ružičastih majica: 1.a, 1.b, 1.c, 2.a, 2.b, 4.a, 8.a i 8.b razred!

1.a


1.b


1.c


2.a


4.a


8.b


2.c                             4.a


3.b                       3.c


 

4.b


4.c                        5.a


5.b                           5.c


6.a                            6.b


6.c                            7.a


7.b


PŠ Grad Grobnik


DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2018.

OŠ Čavle, 28.2.2018.

            Zahvaljujući inicijativi Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, u Hrvatskoj se od 2014. godine, zadnje srijede u mjesecu veljači, obilježava Dan ružičastih majica - nacionalni program usmjeren na borbu protiv svakog oblika nasilja...

          I ove godine obilježili smo Dan ružičastih majica i podsjetili se istinskih vrijednosti kao što su prijateljstvo, tolerancija, međusobno uvažavanje i poštivanje različitosti...Kreativni i maštoviti radovi, poruke, misli ... naših učenika na temu nenasilja još dugo će krasiti prostore naše škole jer naša je škola MJESTO NULTE TOLERANCIJE NA NASILJE.

         Zahvaljujemo svim razredima i njihovim razrednicima na učešću u obilježavanju ovoga dana. Bilo je teško odabrati i nagraditi najuspješnije radove te smo odlučili simbolično nagraditi sve razrede koji su uz pomoć i podršku svojih razrednika doprinijeli obilježavanju ovog važnog dana.

         Posebna pohvala za 2.b, 3.b, 4.c, 5.a,  6.a, 8.a i 8.c razred te PŠ Grobnik!

2.a                                8.a


8.c                        PŠ Grobnik


3.b


4.c  i  6.a


5.a

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju