preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

2014.

 

NASILJE NA INTERNETU

       13.03. 2014. godine profesorica politehnike Dijana Malinić i školska psihologinja Ankica Banduka informirale su roditelje učenika petih razreda o prednostima i manama elektronskog komuniciranja. Tako su roditelji upoznati sa rizicima i opasnostima na društvenim mrežama. Informacije i savjete vezane uz zlostavljanje putem mobitela i interneta možete pronaći na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova  http://www.mup.hr/13047.aspx.


Udruga Riječi/prave /predstave, The/Arto Projekt

PREDSTAVE O PREVENCIJI I NENASILJU

        Povodom Dana škole, 30. svibnja 2014., učenici su imali priliku pogledati vrlo zanimljive i edukativne predstave Udruge Riječi/Prave /predstave, The/Arto Projekt: Matematika (2.- 4. razredi), DROGA – Reci drogi NE! (6. i 7. razredi) i NASILJE - Za nasilje nema opravdanja (5. i 8. razredi) koja je proglašena najboljim projektom u Europskoj Uniji  u ranoj prevenciji  nasilja na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju nasilja koji je održan sredinom prosinca u Litvi.

            Ideja je da se pomoću glume i glumaca, u formi kazališne predstave, mladi ljudi i djeca informiraju i obrazuju o složenim društvenim problemima s kojima se susreću u svom odrastanju i s kojima imaju najviše problema. Tako su nastale predstave DROGA - Reci drogi NE!  i NASILJE - Za nasilje nema opravdanja. Predstave, koje su dio projekta Europske Unije, Umjetnost u školi – kazalište u razredu, igraju dva glumca, traju 45 minuta i igraju se isključivo u prostorima škola  gdje je interakcija najbolja. Velika nagrada i dokaz da kazalište može i mora biti u službi informiranja mladih o društvenim problemima  s kojima se susreću  u svom odrastanju“, izjavio je Zijah A. Sokolović.


 PREDAVANJE O PIROTEHNIČKIM SREDSTVIMA

       15. prosinca 2014. godine organizirano je predavanje voditelja za protueksplozijsku zaštitu Krune Kaurića za učenike 5.a,b,c razreda. Gospodin Kaurić je upoznao učenike s nekim eksplozivnim sredstvima te naglasio opasnosti od nepravilne uporabe pirotehničkih sredstava.

       Naglasio je da je kupovanje i korištenje dozvoljeno samo u prisustvu roditelja i to samo kod ovlaštenih trgovaca. Sva pirotehnička sredstva moraju imati obaveznu deklaraciju te se moraju čuvati podalje od izvora topline i daleko od djece.

       Zahvaljujemo Suzani Brnas iz Odjela prevencije PU PG i gospodinu Kauriću na vrlo zanimljivom i poučnom predavanju.2015.

UDRUGA "TIĆ ZA DJECU"

       U četvrtak, 26. ožujka 2015., u Domu kulture Čavle, održano je predavanje za roditelje na temu Dijete na Internetu: koji su rizici i kako ih  prevladati?2016.

PREVENCIJA, 17. ožujak - Svjetski dan oralnog zdravlja

Posjet učenika prvih razreda Medicinskom fakultetu u Rijeci

         Petnaest učenika prvih razreda, u pratnji školske psihologinje Ankice Banduka i učiteljice Sanje Sveško Šafar posjetilo je Medicinski fakultet u Rijeci i prisustvovalo prigodnom programu povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja. Na važnost redovite higijene zubiju učenike su podsjetile lutke Pero i Pjerina i Hrki maskota Europskih sveučilišnih igara, ali i predavači koji su istaknuli važnost pravilne prehrane i redovitog odlaska stomatologu.

         Program je završio svečanim uručenjem zahvalnica školama koje su se aktivno uključile u obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja, a učenici su dobili i prigodan poklon- četkicu i pastu za zube.


Policijska uprava primorsko - goranska, Odjel za prevenciju:

VRŠNJAČKO NASILJE I CYBERBULLYING 

         Suzana Brnas, policijska djelatnica za prevenciju, održala je 11., 15. i 17. ožujka 2016., za sve učenike četvrtih, petih i šestih razreda,  predavanje na temu vršnjačkog nasilja i cyber nasilja. Još jednom smo se podsjetili neprihvatljivih oblika ponašanja i oblika nasilja, naročito među vršnjacima te saznali da  je nasilje preko interneta, u svijetu poznato kao cyberbullying, opći pojam za svaku komunikacijsku aktivnost cyber tehnologijom koja se može smatrati štetnom kako za pojedinca, tako i za opće dobro. Tim oblikom nasilja među vršnjacima obuhvaćene su situacije kad je dijete ili tinejdžer izloženo napadu drugog djeteta, tinejdžera ili grupe djece, putem interneta ili mobilnog telefona.


POSJET DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA ČAVLE

listopad 2016.

        Članovi DVD Čavle i naši bivši učenici, M. Zaharija i Ž. Matijević, posjetili su našu školu i učenicima razredne nastave održali zanimljivo i poučno predavanje te im podijelili prigodan materijal. Svojim znanjem i pitanjima učenici su ugodno iznenadili naše vatrogasce te smo uvjereni da će se dobra suradnja s DVD Čavle nastaviti i da će se neki od naših učenika jednog dana i priključiti  DVD Čavle.2017.

VRŠNJAČKO I INTERNET (CYBER) NASILJE

OŠ Čavle, 10. veljače 2017.

         Predavanje za učenike sedmih i osmih razreda, Informativni centar za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske

        Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta (7. veljače), za učenike sedmih i osmih razreda koordinator Centra za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, Dario Tonković, održao je zanimljivo i edukativno predavanje nakon čega su uslijedila pitanja učenika vezana uz sigurnost na Internetu, društvene mreže i pravila sigurnog korištenja Interneta.


POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO – GORANSKA, ODJEL ZA PREVENCIJU:

PREDAVANJE O VRŠNJAČKOM I ELEKTRONIČKOM  NASILJU ZA UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA

OŠ Čavle, 15.2.2017.

 

           Suzana Brnas, službenica Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, održala je učenicima 4.a,b,c razreda edukativno predavanje o vršnjačkom i elektroničkom nasilju i njegovim posljedicama.

            Učenicima je ukazano na pojavne oblike, načine suzbijanja i prevenciju vršnjačkog nasilja te kazneno - pravnu zaštitu u pogledu ove vrste nasilja, a podijeljeni su im i promidžbeni materijali.

            Učenici su upoznati i s elektroničkim nasiljem s naglaskom na oprez u korištenju mobilnih telefona i interneta u svakodnevnoj komunikaciji.

             U sva tri četvrta razreda učenici su pokazali veliko zanimanje za ovu tematiku.


OŠ Čavle, 22.2.2017.

           Suzana Brnjas, službenica Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, održala je učenicima 5.a,b,c razreda edukativno predavanje o vršnjačkom i elektroničkom nasilju i njegovim posljedicama. Ovo je bio odličan uvod u obilježavanje današnjeg dana – DANA RUŽIČASTIH MAJICA!

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju