preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 30. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održana je od 11.-14.10. 2018. godine u najstarijem europskom gradu, prekrasnim Vinkovcima. Našu zadrugu Malin predstavili smo s prepoznatljivim keramičkim suvenirima i eko-proizvodima koje smo proizveli na satovima sekcija keramičara i Mediteranka. Proizvode su prezentirale naše članice Fani Šafar i Dora Mohorić, učenice 7.a razreda, koje su vrlo profesionalno odradile svoju prvu državnu smotru, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još i više. Pohvala Dori i Fani na sudjelovanju i promicanju imena naše zadruge i škole. Zahvaljujmo se i sekciji Mediteranko te njihovoj voditeljici Jenny Kunsek, koja se  po prvi puta prošle školske godine uključila u rad zadruge sa svojim izvrsnim proizvodima: aromatiziranim šećerom i soli, mirisnim vrećicama lavande, čajevima u vrlo maštovitim ambalažama.

  

           Dodjela diploma  i zatvaranje smotre                Naši domaćini

U prilogu možete vidjeti fotografije stola s našim proizvodima, djelić atmosfere smotre te  fotografije obilaska Vinkovaca s nekoliko poznatih znamenitosti i lijepim krajolicima.

Stol s proizvodima

  

                               Lapidarij                                 Rodna kuća I. Kozarca

  

                            Gradski muzej                                      Bosut

Veliko hvala svim vrijednim članovima koji marljivo stvaraju naše proizvode i svojim radom također promiču ime zadruge i škole.

Do iduće smotre, zadrugarski pozdrav!

 

Monika Kukučević, voditeljica


Svibanj 2018.

Županijska smotra Učeničkih zadruga PGŽ

25. 5. 2018. godine održana je godišnja smotra Učeničkih zadruga PGŽ u prelijepim Fužinama. Domaćin je bila OŠ  Ivanke Trohar. Našu Učeničku zadrugu „Malin“ predstavljale su dvije sekcije: keramičari i „Mediteranko“ sa svojim maštovitim i zanimljivim proizvodima. Posebna zasluga za uspješno predstavljanje naše zadruge ide učenicama Lori Birtić, Dori Mohorić i Fani Šafar ( 6.a razred)  koje su na vrlo stručan i profesionalan način prezentirale naše proizvode.

Siječanj 2018.

NATJEČAJ NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI 2017. u organizaciji HRT-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja

Naša škola je prijavila svoj školski vrt na hvalevrijedan projekt koji, osim ljepote i njege okoliša te učenja u prirodi, razvija svijest o ekologiji i  uštedi energije.
Sudjelovanjem smo promovirali svog Mediteranka i zaslužili zahvalnicu. Svaki trud se isplati i motivira za daljnji rad i nove izazove.

Alenka Žagar Pančić i Đeni Kunsek, učiteljice RN-e

PROSINAC 2017.

19.12.2017. održan je humanitarni božićni sajam i priredba u Domu kulture Čavle. Učenička zadruga „Malin“ sudjelovala je sa svojim prepoznatljivim keramičkim proizvodima.