preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 


U listopadu smo, u sklopu manifestacije Grobničke jeseni, posjetili zanimljivu izložbu pod nazivom Umjetnikov atelje. Učenice petih i sedmih razreda imale su priliku vidjeti radove mladih , domaćih umjetnika, upoznati njhove stilove, likovne tehnike kojima se služe u njihovoj realzaciji i saznati zanimljive informacije o nastanku radova.

  

Najzanimljiviji dio izložbe bila je demonstracija jedne od grafičkih tehnika koju je izvela naša volonterka Dajana Radoš pri čemu su joj asisitirale Adisa, Iris i Ema dok su ih njihove mlađe kolegice, Andrea i Ela sa zanimanjem promatrale nastanak zanimljivih grafika.

 

Na fotografijama možete vidjeti kako nam je bilo zabavno i poučno!

Voditeljica: Monika Kukučević, prof. LK-e


 

 


DJEČJA ZADRUGA "MALIN"  - IZRADA LAVANDINIH BUKETIĆA - 12.12.2013.

Učenici naše zadruge "Malin" i Mali prirodnjaci ovih dana izrađivali su male buketiće od  lavande.

Taj ugodan i mirisni posao ih je razveselio. 

Buketići će biti pokazani i ponuđeni na humanitarnoj izložbi 16. 12. 2013.

Alenka Žagar Pančić, učiteljica RN-e


Učenička zadruga "Malin" sudjelovala je na humanitarnom, božićnom sajmu u Domu kulture "Čavle", 16. prosinca 2013. Predstavili smo se nizom proizvoda koji su nastali u sklopu naših sekcija ( keramički predmeti, nakit, mirisne vrećice lavande, sadnice začiskog bilja) i izazvali lijep interes. Tom smo prigodom ,donacijama posjetitelja, prikupili  560 kuna.  Bilo je to prvo predstavljanje naše zadruge,  nadamo se da ćemo se i dalje prezentirati na ovako  primjeren i uspješan način. 

 

Voditeljica: Monika Kukučević, prof. LK-e


 

 

 

 

 


UČENIČKA ZADRUGA "MALIN" SUDJELUJE SA SVOJIM RADOVIMA U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA OBITELJI ČAVAL I ĆUDIĆ

UČENIČKA ZADRUGA "MALIN" NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI UČENIČKIH ZADRUGA

Učenička zadruga „ Malin“ OŠ Čavle po prvi će puta sudjelovati na županijskoj smotri učeničkih zadruga koja će se održati 24.4. 2014. godine u CZOO Rijeka.   Odlučili smo se predstaviti s proizvodima nekoliko sekcija (keramičari, aromaterapija, izrada nakita, origami, udruga „Vidov san“), a ovo su samo neki od radova koje ćemo pokazati na smotri. Našu će zadrugu zastupati i prezentirati ove godine učenice 7.b razreda: Lana Štanfel, Adisa Ese i Iris Mlinar te voditeljica Monika Kukučević.

 

 

 

 

 

ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

U četvrtak, 24.4.2014. godine u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci održana je Županijska smotra učeničkih zadruga. Među dvadesetak zadruga, našu školu predstavljala je zadruga Malin, koja je po prvi puta sudjelovala na smotri. Učenice Lana Štanfel, Adisa Ese i Iris Mlinar izvrsno su prezentirale zadrugu i školu te zaslužuju svaku pohvalu za svoje zalaganje i sudjelovanje na ovoj manifestaciji. Proizvodi koje je izložila zadrugu nastali su djelovanjem nekoliko sekcija - origami, aromareapija, keramika, izrada nakita, a stol su dodatno ukrasile i maske povijesno-etnografske grupe. Naši su proizvodi izazvali  veliko zanimanje posjetitelja, a iz priloženih fotografija možete vidjeti da smo se lijepo i sadržajno predstavili.

Voditeljica: Monika Kukučević, učiteljica LK-e

 


  

 

 

 

IZLOŽBA GLJIVA U ORGANIZACIJI UDRUGE VIDOV SAN

 

20. listopada 2014. god. u Domu kulture u Čavlima održana je izložba gljiva koju su posjetili i učenici naše škole.

Na stolovima prekrivenim mahovinom našlo se mnoštvo gljiva zahvaljujući velikom trudu članica Udruge Vidov san.

Učenici i učitelji su bili oduševljeni. Saznali su koje su vrste gljiva jestive, nejestive, a koje otrovne. Upoznali su i jednu smrtno opasnu vrstu gljiva.

Bilo je i lijepo i poučno.

U subotu, 27.9.2014. godine  Mali ekolozi i Mali prirodnjaci koji djeluju u sklopu naše učeničke zadruge „Malin“ sudjelovali su na 4. Pekmezijadi koja se održala u Domu kulture Čavle. Za ovu humanitarno ekološko-gastro manifestaciju organizatori su pripremili  slasne degustacije: kruške u vinu, razne pekmeze – đžemove, palačinke, voćne pite, njoke s pekmezom – šljivama te čajeve od autohtonog bilja.

Učenici su pod vodstvom učitelja Matije Malatestinića i učiteljica Marte Zoretić, Andreje Miler, Alenke Pančić Žagar i Doris Šanko izrađivali eko nakit od trava po ideji gospođe Marije Vičević iz udruge Vidov san (koja je također jedna od sekcija zadruge)  za čistu planetu. 

 


LIKOVNI USPJEH MORENE MARŠANIĆ

Morena Maršanić učenica 6.a razreda postigla je lijep uspjeh na 19. međunarodnom bijenalu grafike djece i mladih koje se tradicionalno održava u poljskom gradu Torunu. Njena je grafika  " Galeb"  izabrana za izložbu uz ostale najuspješnije radove iz cijelog svijeta.  

Čestitke Moreni!


VIJEĆNJACI UČENIČKE ZADRUGE

Učenička zadruga "Malin" i ove je godine sudjelovala na božićnom humanitarnom sajmu OŠ Čavle. Predstavili smo se sa proizvodima sekcije keramičara-  maštovitim prigodnim svijećnjacima.

Monika Kukučević, učiteljica LK-e


ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Dana 17.4.2015. održana je županijska  smotra učeničkih zadruga. Sudjelovala je i naša Učenička zadruga "Malin" s aromaterapeutskim  proizvodima, suvenirima od vazdazelene trave udruge "Vidov san" te nekoliko keramičkih proizvoda.
Našu su zadrugu predstavljale učenice Ema Kukuljan, Adisa Ese i Lana Štanfel.

Monika Kukučević, učiteljica LK-e


RADOVI KERAMIČARA  ZA BOŽIĆNI SAJAM 2017. I SUVENIRI S MOTIVOM KAŠTELA


EKO PROIZVODI NAŠE ZADRUGE 2017.

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 201431
Ovaj mjesec: 6130
Ovaj tjedan: 766
Danas: 7

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju