preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Razno

 

Himna OŠ Čavle

U našem grobničkom kraju,

jedna je škola za koju svi znaju;

kao kaštel poznata, samo malo manja

utvrda je igre, prijateljstva znanja.

 

Prozori su njeni zrcala za ptice

i za svako dječje nasmijano lice;

u mirisu šume, dahu Mediterana

ona nam je drugi dom svakoga dana.

 

Ref.

Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,

ponosno nosimo pobjednički dres,

djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,

bila si i ostala čavjanska škola draga!

 

Na satovima svim u zraku su ruke

i kad dođe vrijeme za put u nove luke

bit ćemo spremni za sva vremena

u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!

 

RADIONICE POVODOM GROBNICKIH JESENI-KAŠTEL,GRAD GROBNIK

 

Čavle je kao domaćin 6. listopada 2014. otvorila ovogodišnju manifestaciju Grobnička jesen 2014. u prostoru Kaštela Grada Grobnika.

 

6. listopada u svijetu se obilježava i Međunarodni dan djeteta, a učenici OŠ Čavle, koji su članovi izvannastavnih aktivnosti, proveli su ga na zanimljivim i kreativnim stvaralačkim radionicama podijeljeni u četiri skupine, literarno-entnografsku, likovnu, novinarsku i web-grupu. Pridružili su nam se i učenici Područne škole sa svojim učiteljicama.

 

Tema literarno-etnografske radionice bila je Vijaj čez starinu – učenici su odabrali i fotografirali tridesetak izložaka iz zbirke Zavičajnoga muzeja te svakoj fotografiji na plakatu pridružili odgovarajuće stihove koje su osmislili za pojedini eksponat.  Potom su se zabavili izradom fotostripa.

 

Likovna grupa stvorila je dva rada u kombiniranoj tehnici, jedan na pleksiglasu, drugi na ljepenki. U prvom radu motiv su zidine Kaštela, a u drugom pogled na Grobničko polje. Na početku radionice poslušali smo predavanje  domaćeg kipara,  gospodina Tomislava Pavletića, koji nam je ukratko predstavio oblikovanje skulptura u kamenu - etape rada od početne ideje do realizacije u materijalu.

Učenici PŠ Grobnik su cijeli tjedan izrađivali slike  od kestena - jesenske plodove, šumske životinje pa i sam Grad Grobnik s kaštelom, crkvom i školom, a na radionici je nastao plakat s fotografijama nastalih radova. Na samom kraju složili su veliki Grad Grobnik na podu okrugle dvorane Kaštela.

Sve su sadržaje budno pratili članovi školske web, novinarske i radijske družine.

Osim OŠ Čavle u programu Grobnička jesen 2014., koji obuhvaća radionice u Kaštelu i literarno-likovni natječaj Darovani, na završnoj svečanosti koja će se održati 30. listopada u Domu kulture Čavle s početkom u 17:00 sati zajednički kulturnoumjetnički program izvest će sve škole sudionice programa, a to su OŠ Bakar, OŠ Kraljevica, OŠ Kostrena, OŠ Sv. Matej (Viškovo), OŠ Jelenje-Dražice, OŠ Josipa Pančića (Bribir), OŠ Novi Vinodolski te OŠ Hreljin, a tada će se proglasiti i rezultati natječaja Darovani.

Katarina Badurina Miculinić, učiteljica HJ-a i književnosti


NAGRADNI IZLET ZA UČENIKE I UČITELJE MENTORE NA NATJEČAJU DAROVANI 2014.

Tragovi, znakovi i smjerokazi: Ogulin, Oštarije, Modruš

 

U utorak, 11. studenoga 2014. godine, nagrađeni učenici na natječaju Darovani 2014. su sa svojim učiteljicama mentoricama krenuli na zasluženo i već  tradicionalno putovanje pod nazivom Tragovi, znakovi i smjerokazi.

Suradnik organizatora ovoga izleta, Katedre Čakavskoga sabora za Grobnišćinu, u provedbi ovogodišnjeg jednodnevnog hoda po tragovima Frankopana, bila je Katedra Čakavskoga sabora Modruše.

Glavno nam je odredište bio Ogulin u kojem je i započela naša jednodnevna „priča u pokretu“. Upoznali smo se s dijelom ogulinskoga gospodarstva – proizvodnjom i preradom kupusa (Zelje-promet d.o.o.). Naš domaćin bila je gospođa Mica Salopek.

U Oštarijama smo posjetili staru frankopansku crkvu – današnju Župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, izuzetan povijesni spomenik.

Odličnim ručkom okrijepili smo se u ogulinskome hotelu Klek. Na jelovniku su bile, naravno, sarme.

Gospodin Zvonko Trdić, naš domaćin, odveo nas je zatim do Tržan-grada, odnosno Modruša, srednjovjekovne tvrđave na strmom brijegu ponad utvrđenog grada Modruša na istočnim obroncima Velike Kapele. Nekad je tu bilo upravno sjedište prostrane Modruške županije, a danas samo ruševine u južnom dijelu Karlovačke županije. Uspon i vrhunac dosegao je u 14. i 15. stoljeću, kada su u njemu stolovali članovi moćne hrvatske kneževske obitelji Frankopan, i kada je bio biskupsko sjedište. Posjetili smo i župnu crkvu Presvetog trojstva u podnožju utvrde.

Uslijedio je obilazak Zavičajnoga muzeja grada Ogulina smještenog u starom Frankopanskom kaštelu. Tomu je prethodio neobično zanimljiv uvod. Naime, svi su sudionici izleta položili vozačku dozvolu za letenje na metli.

Po povratku smo se u autobusu osvježili čitanjem nagrađenih radova. Svi smo se složili da je izlet bio uistinu sadržajan i prekrasan te ovaj izvještaj nije ni sjena onoga što smo doživjeli.

Katarina Badurina Miculinić


Priko sih brd i gromač  moj ča odzvanja…

U četvrtak, 30. listopada 2014., u Domu kulture Čavle, održana je ovogodišnja manifestacija Grobnička jesen koja je uz OŠ Čavle kao školu domaćina, okupila osam škola riječkog prstena koje njeguju ljubav prema kulturnoj baštini  i jeziku svoga kraja. Svaka škola se je predstavile kratkim, ali izuzetno kvalitetnim i zanimljivim nastupom te je publika mogla uživati u odličnim plesnim, glazbenim i scenskim nastupima učenika OŠ Bakar, OŠ Kraljevica, OŠ Kostrena, OŠ dr Josipa Pančića – Bribir, OŠ Hreljin, OŠ Ivana Manžuranića – Novi Vinodolski, OŠ Sveti Matej – Viškovo, OŠ Jelenje-Dražice i  OŠ Čavle.

 

U ime domaćina i organizatora ove tradicionalne manifestacije, prisutne su pozdravili načelnik Općine Čavle, Željko Lambaša , ravnateljica OŠ Čavle Tanja Stanković  te dopredsjednica  Katedre Čakavskog sabora  Grobnišćine, Vlasta Juretić. Programu su nazočili i ravnatelji  OŠ Bakar, OŠ Kostrena, OŠ  dr Josipa Pančića – Bribir, OŠ Hreljin, OŠ Ivana Manžuranića – Novi Vinodolski  i OŠ Jelenje-Dražice.

 

Uz pomoć učiteljice Katarine Badurina Miculinić i tajnika Katedre, Vinka Škarona,  voditeljice programa, Nika Klobučar i Karin Volarić, učenice 6.b razreda OŠ Čavle, izvrsno su odradile svoj zadatak.

Tijekom programa, predstavnici Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine objavili su i rezultate literarno-likovnog natječaja Darovani. Za  nagrađene učenike i njihove učitelje mentore Katedra organizira izlet u Ogulin, u četvrtak, 6. studenog  2014. godine.

Grobnička jesen je sadržajno bogata manifestacija koja  već tradicionalno započinje u mjesecu  listopadu terenskom nastavom za učenike u Kaštelu u Gradu Grobniku, uključuje učešće škola sudionica programa  u likovno-literarnom natječaju Darovani, nastup u zajedničkom programu u Domu kulture Čavle i nagradni izlet za Darovane u mjesecu studenom te kviz znanja Gdje sam, tko sam tijekom mjeseca studenog i prosinca.

 

Darovani:

proza 1. – 4. razred:

 

Lorena Vlašić, 2.b, OŠ Čavle: Rožica; učitelj mentor: Neda Kanjer

Nina Maršanić, 2.b, OŠ Čavle: Visibabe; učitelj mentor: Neda Kanjer

Rita Balog, 4.a, OŠ Kostrena: Pomorci va moje familije; učitelj mentor: Branka Batinić

 

 

proza 5. – 8.  razred:

 

Ema Mureta, 5. razred, OŠ dr Josipa Pančića, Bribir: Daž; učitelj mentor: Suzana Šestak

Dea Sokolić, 7. razred, OŠ dr Josipa Pančića, Bribir: Priko sih brd i gromač  moj ča odzvanja; učitelj mentor: Jelena Franjković

Marko Rošić, 8. razred, OŠ Kostrena: Broštulin; učitelj mentor: Silvana Kopajtić Zurak

 

poezija 1. – 4. razred

 

Ivano Svetić, 2.a, OŠ Čavle: Rožice; učitelj mentor: Jasna Juretić

Valerio Burić, 2.a razred, OŠ Čavle: Kušin; učitelj mentor: Jasna Juretić

Andrej Grlaš, 4.a, OŠ Čavle: Buretina; učitelj mentor: Anita Zaharija

Lovro Randić, 4. razred, OŠ Bakar-PŠ Krasica: Plava slika; učitelj mentor: Ivana Sablić

Gabriela Pirak, 4. razred, OŠ Bakar-PŠ Krasica: More i ja; učitelj mentor: Ivana Sablić

Deni Beletić, 4. razred, OŠ Bakar-PŠ Krasica: Moru fala; učitelj mentor: Ivana Sablić

 

poezija 5. – 8. razred

 

Ramona Zoretić, 5.a, OŠ Čavle: Grobnišćina; učitelj mentor: Katarina Badurina Miculinić

Bruna Pejić, 5.b, OŠ Kraljevica: Zlatna halja jeseni; učitelj mentor: Maja Mandekić  Hajdinić

Anja Juričić, 6.b, OŠ Čavle: Zmišana jesen; učitelj mentor: Dolores Maršanić

Lucija Perušić, 8. razred,OŠ Jelenje-Dražice: Jesen; učitelj mentor: Marta Mihičić

 

Likovni radovi

 

Karlo Valenta, 3.b, OŠ jelenje-Dražice; učitelj mentor: Linda Crgol

Lorena Malbašić, 4.c, OŠ Čavle; učitelj mentor: Đeni Kunsek

Ana Gudelj, 2.b, OŠ Kostrena; učitelj mentor: Marina Miletić

Andre Zaharija, 7.c, OŠ jelenje-Dražice; učitelj mentor: Marina Mataija

Karla Lukežić, 8.c, OŠ Čavle; učitelj mentor: Monika Kukučević

Ana Rogulj, 8.d, OŠ Sveti Matej Viškovo; učitelj mentor: Inga Galović

 

KVIZ ZNANJA GDJE SAM – TKO SAM 2014.

Organizator kviza: Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine

Glavni pokrovitelj: Novi list

Supokrovitelj: Općina Čavle

 

Čestitamo svim učenicima, a naročito učenicima naše škole te im želimo puno sreće i uspjeha u drugom krugu natjecanja koji će se održati u petak, 28.11.2014., u Domu kulture Čavle s početkom u 18,00 sati.

Posebne čestitke prvoplasiranom – našem Teu Baffu!


KVIZ ZNANJA GDJE SAM – TKO SAM 2014. DRUGI KRUG

Posebne čestitke našim učenicima Teu Baffu, Luki Maroviću, Petru Kneževiću i Gabrielu Pokrajcu koji su prošli i drugu izlučnu večer kviza Gdje sam, tko sam.

Želimo im puno uspjeha u slijedećem krugu natjecanja, a našem Teu koji, iako  tek peti razred, uvjerljivo vodi u oba kruga natjecanja, poručujemo BRAVO TEO - samo tako  naprijed!

Zahvaljujemo i našim učiteljicama, Neli Perušić i Denis Pavin, koje marljivo rade s natjecateljima.

Sretno!


KVIZ ZNANJA GDJE SAM – TKO SAM 2014. POLUFINALE

Pridružujemo se čestitkama, a našem Teu želimo da i 13. prosinca bude najbolji kao i u dosadašnja tri kruga natjecanja. 

Teo sretno!

Učitelj mentor: Nela Perušić


ZAVRŠNICA KVIZA GDJE SAM, TKO SAM

U završnici kviza Gdje sam, tko sam, održanom u subotu, 13.  prosinca 2014., u Domu kulture Čavle, natjecali su se Teo Baffo, učenik  5. razreda  OŠ Čavle i Antonela Ožanić, učenica  8. razreda OŠ  Sveti Matej – Viškovo.

Natjecatelji su i ovaj puta pokazali izuzetno  znanje, a minimalnu prednost izborila je Antonela Ožanić i osvojila glavnu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn koju je pobjednici  uručio predstavnik  Novog lista kao glavni pokrovitelj ovog natjecanja.

Zamjenica načelnika Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić, uručila je drugoplasiranom Teu Baffu utješnu nagradu u iznosu od 1.000,00 kn.

Iskrene čestitke Teu i Antoneli, a posebno smo ponosni na našeg Tea koji je bio jedan od najmlađih natjecatelja i uvjerljivo vodio do samog kraja!

TEO BRAVO!!!

Tražilicae-Dnevnik


Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 9. 2015.

Ukupno: 221463
Ovaj mjesec: 2161
Ovaj tjedan: 784
Danas: 106

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Zabavno i poučno

preskoči na navigaciju